Nimeltämainitsemattoman yliopiston tiloissa kokoontuu sosialismista kiinnostuneiden kaikille avoin opintopiiri, jonka vetäjillä on taiteellisesti kunnianhimoinen suunnitelma toteuttaa se osallistavan ilmaisun keinoin. Luokkkataistelun historiaa käsitellään vapaamuotoisilla draamakohtauksilla, jotka valmistellaan pienryhmissä. Jotkut ovat mukana oppiakseen lisää sosialismista ja sen historiasta, toiset saavat tästä kursseja opintoihinsa, kolmannet pelkästä tekemisen ilosta.
Kaikki opintopiiriin osallistuvat tuntevat toisensa jollain tasolla tai ovat ainakin tavanneet, sillä tämä ei suinkaan ole ensimmäinen tapaaminen, vaan pienryhmiin on jakauduttu edellisellä kerralla. Luonnollisesti osaan onkin tullut tutustuttua pienryhmissä, joissa draamakohtauksia on työstetty. Syvempää tuttavuutta hahmojen välillä voi työstää myös draamakohtauksia kehiteltäessä, mutta mikään pakko niitä ei ole laatia ”hahmossa”.
Opintopiiriin kuuluu kaikenlaista porukkaa. Siispä hahmokonseptitkin ovat melkoisen vapaita. Voit ilmoittautumisessa vapaasti tarjota omaasi, mutta ajattelun avuksi kokosimme tällaisen listan tyypeistä, jollaisia sosialistinen opintopiiri voisi syystä tai toisesta kiinnostaa. Tästä listasta voi vapaasti myös yhdistellä ja syntetisoida omia toiveitaan.
Hahmokonsepteja
– sukuhistorian velvoittama opiskelija
– radikaali yliopisto-opettaja
– nuori hippi/yleishörhö
– ankdammen-poika/tyttö
– Tölö Unga Socialist
– ulkomainen kaappivallankumouksellinen
– vanha jäärä (SKP-y)
– queer-anarkisti
– Maon fanityttö/poika
– vanha hippi
– nuori sählääjä
– ylioppilaskunta-aktiivi
– sivuaineopiskelija
– ihastunut
– innokas demarinuori
– mielistelijä
– nuori kommarifani
– anarkisti (trad.)
– oman puolueen perustaja
– kunnallispoliitikko
– edaattori
– ulkomaalainen opiskelija (esim. Chiapasista, Rojavasta yms.)
– syvänvihreä
– riitelevät sisarukset
– vapautuksen teologi
– taiteilija isolla A:lla
– vihainen syrjäytynyt
– hössöttävä vanha täti
– kunnianhimoinen opiskelija